Lunca Ilvei, Ilva Mare, Magura Ilvei, Poiana Ilvei, Lesu Ilvei, Ilva Mica, Bistrita-Nasaud
Te afli la: Home / Internet / Articole si resurse despre internet / Cum faci o retea de calculatoare:

Cum faci o retea de calculatoare

Daca doriti sa faceti o retea de calculatoare simpla sau intre 2 calculatoare, va trebuie in primul rand cablu FTP (foiled twisted pairs) sau UTP (unshielded twisted pairs).Daca cablul se va afla si in exterior folositi cablu FTP deoarece este ecranat cu o folie metalica si va protejeaza de incarcari electrostatice. Cablul UTP se foloseste de regula in interior si este mai slab calitativ. In al doilea rand aveti nevoie de mufe tip RJ-45, un cleste de sertizat cu care sa capsati firele din cablu in mufa RJ-45 si eventual un switch . 

Daca doriti sa faceti reteaua intre doua calculatoare fara switch trebuie sa realizati o conexiune tip crossover. Conexiunea crossover se utilizeaza intre 2 componente de acelasi tip (de ex 2 pc-uri) sau intre 2 componente ale retelei care nu au functie de autonegociere.
Conexiunea crossover presupune ca in cele 2 capete ale cablului de retea sa aveti firele in ordine diferita ca in desenul de mai jos:


                         


 

Pentru a realiza o retea intre mai multe calculatoare trebuie sa folositi un switch iar cablul dintre switch  si fiecare calculator trebuie realizat folosind conexiunea tip straight precum cea din desenul de mai jos:                                     


Aceasta conexiune va permite sa conectati mai multe pc-uri in retea, dar daca doriti sa aveti si internet va trebuie si un router. Cu ajutorul routerului veti putea imparti banda de internet oferita de providerul de internet .                             


Articole, tutoriale si resurse online despre calculatoare, antene satelit si internet:
^ Top