Lunca Ilvei, Ilva Mare, Magura Ilvei, Poiana Ilvei, Lesu Ilvei, Ilva Mica, Bistrita-Nasaud
Te afli la: Home / Antene satelit / Articole si resurse pentru antene satelit / Montarea unei antene satelit DIGI:

Montarea unei antene satelit DIGI

        Primordial este sa aveti un abonament Digi platit la zi si o cartela Digi tv activata ,inainte de a va apuca de treaba.Primii pasi sunt gasirea unui loc adecvat ptr instalarea antenei satelit,cu fata spre sud,un loc cu cat mai mare vizibilitate si fara obstacole mari pe directia de receptie.
Antena trebuie fixata pe o teava,stalp sau suport de perete perfect vertical si bine ancorat impotriva intemperiilor.

Stabileste directia Nord-Sud folosind o busola si traseaza o linie de reper pe pamant ,suport,sau alt loc din apropierea antenei satelit
Dupa ce ai realizat conexiunile intre LNB si receiver si implicit intre receiver si televizor ,orienteaza antena avand ca punct de reper axul stalpului pe care e mantata si linia trasata de tine pe pamant si o deplasezi usor stanga- dreapta si in acelasi timp si in plan vertical,sus-jos.
Daca folosesti busola,se stie ca Digi tv transmite de pe satelitul Intelsat 10-02 si Thor care sunt pe orbita la 1* Vest.

La receiver se intra in Meniu-Instalare -Scanare ,unde acum o sa vedeti Nivel 10%  Calitate 10%
Din acest moment misti antena cu pasi foarte mici stanga-dreapta,sus-jos fata de reperul trasat anterior si urmaresti pe ecranul televizorului sa creasca valorile la Nivel (intre 72-80) si la Calitate(pana la 98%)
Dupa ce ai ajuns la aceste valori se strang suruburile de fixare ale antenei,unul cate unul ,in acelasi timp verificand pe ecran sa nu scada valorile.
Ultimul reglaj se face la LNB rotindu-se stanga-dreapta pana se obtine un Nivel bun pentru toti transponderii.

Mi multe detalii despre instalare Antena Satelit DIGI gasiti aici.

Articole, tutoriale si resurse online despre calculatoare, antene satelit si internet:
^ Top